Energiebehandeling

Een Energiebehandeling draagt bij aan welbevinden op fysieke, emotionele en/of subtiele niveaus en daarmee aan iemands welzijn in het algemeen.

Ieder mens wordt geboren met een zelfhelend vermogen dat aanwezig is in iedere cel van ons lichaam. Dat is overduidelijk zichtbaar zodra je op de een of andere manier beschadigd raakt. Op een wondje in je huid komt na enige tijd een korstje en na verloop van tijd verdwijnt dat weer, al dan niet met achterlating van een litteken. Hetzelfde geldt voor niet-fysieke ‘verwondingen’. Door een definitief afscheid bijvoorbeeld, zal de ‘pijn’ na verloop van tijd verzachten en nadat je kunt accepteren dat de situatie is zoals die is zal ook deze ‘verwonding’ verdwijnen. Een energiebehandeling stimuleert en ondersteunt het zelfhelende vermogen van cellen, van je lichaam en dat geeft (veer)kracht en flexibiliteit. Het zorgt er o.a. voor dat je je moeitelozer, meer ontspannen en met meer energie door het leven kunt bewegen.
Er kunnen zich in je leven omstandigheden voordoen waardoor dit vermogen niet langer gevoed wordt en uitgeput kan raken, waardoor ook je vermogen om te herstellen van trauma en stress af neemt. Een Energiebehandeling kan dan uitkomst bieden.

Energie is de meest fundamentele bouwsteen van het leven, maar net als de lucht die we inademen kunnen de meeste mensen het niet zien. Energie stroomt door alles en creëert alles. Zelfs onze gedachten, emoties en woorden zijn energie. Het is slechts een verschil in de trillingsfrequentie van energie die stoffelijk en onstoffelijk van elkaar scheidt; zoals water beweegt van vast ijs in een lagere trilling, naar vloeibaar en vervolgens naar stoom bij hogere trilling.
Onze persoonlijke energieën zijn een delicate balans en we kunnen ziek worden of ons “niet helemaal lekker voelen” wanneer onze energiestromen verstoord of geblokkeerd zijn. Deze onbalans in energie kan ontstaan door zowel interne als externe factoren.

Een sessie bestaat uit een voorgesprek, de Energiebehandeling en een nagesprek. Bij een Energiebehandeling wordt energie gestuurd van een ‘zender’ naar een ‘ontvanger’. Naast het stimuleren van je zelfhelende vermogen, helpt een Energiebehandeling onder andere om vertraagde/vastzittende energie weer in beweging te krijgen of om tekort aan te vullen. Je krijgt het gevoel dat je ‘batterij’ weer wordt opgeladen. Tegelijk met bewuster (naar jezelf) luisteren en bewuster handelen kan in jou je helingsproces versneld worden.
Doordat energie weer gaat stromen op plekken waar dat een tijd wat minder was, komen er afvalstoffen vrij die door het lichaam afgevoerd moeten worden. Dit kan tot effect hebben dat er na een behandeling in eerste instantie een verergering van klachten waargenomen wordt. Dit is in het algemeen van korte duur. Rust en tijd nemen voor jezelf en veel water drinken zorgen er voor dat deze effecten snel verminderen.

Een sessie bestaat uit een kort voor en nagesprek en de Energiebehandeling. Dit kan op verschillende manieren.
In de praktijk ga je gekleed en zonder schoenen op een massagetafel liggen. Je sluit je ogen, ontspant je en gaat voelen of je iets kunt waarnemen van wat er gebeurd. Soms wordt je aangeraakt, soms niet.

Bij jou op thuis of op een andere locatie
Wanneer je fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen dan kan een behandeling bij jou thuis of op een andere locatie wellicht uitkomst bieden. In dit geval moet je rekening houden met extra kosten vanwege de reistijd. Neem even contact met mij op.
Op afstand
Een behandeling op afstand werkt ook prima en is dan ook heel goed mogelijk als het je niet lukt om naar de praktijk te komen.

(De grootste afstand was tot nu toe in Oregon aan de westkust van de Verenigde Staten.)

Dat is afhankelijk van de aard van het probleem en wat je wilt bereiken. Soms is één behandeling genoeg, maar in andere gevallen zijn verschillende behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken. Dit laatste is meer waarschijnlijk als je een chronisch (lange termijn) probleem hebt. Ook als er meerdere zaken tegelijkertijd spelen waar je hulp bij nodig hebt, kan het zijn dat er meer sessies nodig zijn.

Misschien wil je gewoon een eenmalige Energiebehandeling voor meer balans of ontspanning, en misschien heb je het gevoel dat regelmatige sessies ter ondersteuning van het proces van je persoonlijke en / of spirituele groei veel beter passen. Een energiebehandeling lijkt op energetisch niveau een beetje op het schillen van de lagen van een ui. Met iedere nieuwe sessie ruimen we meer en meer op en leren we een nieuwe, gezondere manier van leven en werken.

Ik beveel van harte regelmatige Energiebehandeling-sessies aan (met mij of iemand anders!) omdat de effecten van regelmatig je energie in balans brengen elkaar versterken en aanvullen; het houdt je in topconditie en leidt tot diepe en blijvende veranderingen in je leven.

Een Energiebehandeling-sessie duurt gemiddeld 40 tot 50 minuten.
De allereerste sessie zal 1 á 1,5 uur duren. Naast de gebruikelijke behandeling wordt er ruim tijd genomen voor intake/kennismaking.

1x Energiebehandeling-sessie van 40-50 minuten: € 69,-

serie 5x Energiebehandeling (5% korting): € 327,75 (€65,55 per sessie)

serie 10x Energiebehandeling (10% korting): € 621,- (€62,10 per sessie)

Jonger dan 18? Dan krijg je 20% korting op de hierboven genoemde tarieven.

Series
Een serie kan door verschillende personen gebruikt worden.
Series hebben een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden na aanschaf, resterend tegoed vervalt. Na verbruik ontvang je steeds een email met het nog resterende tegoed.

Annulering of wijziging
Annulering of wijziging van de afspraak is gratis tot 24 uur van tevoren. Bij annulering of wijziging binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak wordt het volledige bedrag in rekening gebracht omdat ik de voor jou gereserveerde plek dan niet meer aan iemand anders ter beschikking kan stellen.

Inclusief BTW
Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW